PONOVNO NEMA MIRA NA KOSOVU! Policija suzavcima i šok bombama rastjerivala prosvjednike, u leđa ustrijeljen Srbin

Foto: Screenshot/Twitter

U Kosovskoj Mitrovici ponovno su buknuli nemiri. Ovaj put razlog tome je intervencije kosovske policije za kriminal koja je, zatvorila više trgovina u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima.

“Upadaju u skladišta, trgovine, ljekarne ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konzultacija i pripreme s policijom u sjevernom dijelu Mitrovice”, rekao je jedan svjedok za RTS.

Kažu kako su zbog roga nezadovoljni građani izašli na ulice, a u jednom trenutku su kamionima i vozilima blokirali gradske ulice i raskrižja. Na to je reagirala policija koja je ispalila suzavac i šok bombe, a mogle su se čuti i sirene za uzbunu.

Mediji javljaju da je jedan Srbin upucan u leđa te da se nalazi u teškom stanju.

“Ozljeda je nanesena vatrenim oružjem, ustrijeljen je u predjelu grudnog koša. Povrijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operaciju bi mu izvadili metak. On se nalazi u intenzivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao je ravnatelj KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

Kosovska policija oglasili se priopćenjem u kojem kažu da je u ranim jutarnjim satima započela policijska operacija u cilju realizacije strateških ciljeva na sprječavanju krivičnih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe“. Akciju provode na području Prištine, Peći, Južne i Sjeverne Mitrovice.

“Sve policijske radnje provode se u koordinaciji s nadležnim tužiteljstvima i sudovima, a odnose se na provjere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe. Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz”, navode u svom priopćenju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se nakon akcije kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici.

“Pozivam međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reagiraju i zauzdaju Albina Kurtija. Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na ivicu kaosa”, kazala je Brnabić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da će se hitno sastati s predstavnicima na Kosovu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI