PONOVNO DRAMATIČNO OBRAĆANJE ZELENSKOG! ‘Stanje u Donbasu je izrazito teško, važna je opskrba oružjem za obranu zemlje’

Foto: Guliver Images

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je kako je stanje u Donbasu “izrazito teško”. Istaknuo je koliko je važna opskrba oružjem za obranu zemlje.

“Sve snage koje ruska vojska još ima bačene su tamo u ofenzivu jer žele sve uništiti. Liman, Popasna, Severodoneck, Slovjansk – okupatori žele tamo sve uništiti”, rekao je u noćnom obraćanju Zelenskij.

Dodao je kako je “opskrba Ukrajine teškim naoružanjem … najbolja investicija u održanje globalne stabilnosti u svijetu i prevenciji mnogih teških kriza koje Rusija ima namjeru isprovocirati”.

Dužnosnici ukrajinskih obrambenih snaga upozoravaju da je ruski napad u istočnoj Ukrajini trenutno u najintenzivnijem stadiju i mogao bi potencijalno odrediti sudbinu zemlje.

Moskva je odlučila intenzivirati ofenzivu u Donbasu na istoku Ukrajine nakon što je povukla snage iz okolice dva velika grada, Kijeva i Harkiva.



Zelenskij se ponovno obratio javnosti nakon što je u utorak ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao da će ruska vojska nastaviti “specijalnu operaciju sve dok se ne postignu ciljevi”.

Naglasio je i kako je Moskva spremna voditi dugu ofenzivu u Ukrajini.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI