PONOVNO ĆE VOZAČI BITI SRETNI! Vlada odlučila da će od utorka biti jeftinije gorivo

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Hrvatska Vlada ponovno ima dobre vijesti za vozače!

Naime, u subotu je na telefonskoj sjednici Vlade donesena nova uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Prema tome će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa, a dizela za dvije lipe.

Cijene naftnih derivata određene na temelju te uredbe dodatno će se sniziti u odnosu na sada važeće, pa će od utorka cijena litre benzina iznositi 11,19 kn po litri, što je smanjenje za 11 lipa, dizela 12,12 kuna po litri, što je smanjenje za dvije lipe i plavog dizela 8,49 kn po litri, odnosno lipu manje.

Da Vlada nije tako reagirala, benzin bi bio 13,06 kn po litri, dizel 14,57 kn po litri, a plavi dizel 9,38 kn po litri, priopćila je Vlada.

Dosadašnji način izračuna najviših cijena sukladno uredbi primjenjuje se i za sljedećih sedam dana, pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj.



To se utvrđuje na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kuna po litri, napominju iz Vlade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI