POMRSIT ĆE RAČUNE DOMOVINSKOM POKRETU: Vidović Krišto pokreće svoju stranku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

”Ozbiljno se pripremamo”, rekla je prije nekoliko dana Karolina Vidović Krišto tjedniku Domovina. Najavila je osnivanje svoje nove stranke, za kojom kaže postoji društvena potreba.

”U pristupnici će biti sadržan i svojevrsni lustracijski formular, koji će biti preduvjet za članstvo u toj stranci. Ta stranka se neće zalagati za jednu, a provoditi drugu politiku, kao što je slučaj s današnjom političkom strukturom. Nemam nikakve dvojbe u uspjeh tog političkog projekta”, otkrila je tada Vidović Krišto.

Ime njene stranke još nije poznato, no navodno se polemizira o tri imena, a ova nova politička opcija svoje bi prve obrise trebala dobiti do kraja ljeta.

Slučajno ili ne, ovoj bivšoj novinarki okolnosti su se u političkoj areni savršeno posložile pa se vjeruje kako bi njena nova politička opcija mogla ugroziti Domovinski pokret te mu preuzeti dio biračkog tijela na desnici. Upućeni svjedoče kako nije nemoguće da se u “Karolinin pokret” pridruže i poneki članovi Domovinskog pokreta pa i poneki zastupnici nezadovoljni odlaskom Miroslava Škore s čelne pozicije u toj stranci.

Iako za sada ne otkriva s kime će točno formirati svoju novu stranku, spekulira se da Krišto obavlja razgovore s nekim predstavnicima branitelja, a osim toga tu je i dio desnih intelektualaca koji bi joj se mogli pridružiti.



Jedno od imena s kojima se koketira jest i ono zastupnika Milana Vrkljana, a sada kada više nema namjeru biti članica Domovinskog pokreta nije nemoguće da se Krišto pridruži i Škorina sestra Vesna Vučemilović. Bez obzira na to s kime će osnovati stranku, jasno je kako Vidović Krišto politiku onih birača kojima se obraća dobro razumije i kvalitetno promovira pa uistinu nije nemoguće da s vremenom stasa u novu perjanicu hrvatske desnice, ali i da pokrene opciju koja će privući zavidan broj konzervativnog biračkog tijela.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI