POMORSKA POLICIJA U AKCIJI! Samo u petak naplatili su preko 400 tisuća kuna kazni

Foto: Pixabay/Ilustracija

Pomorska policija u petak je provela akciju na moru pod nazivom “Sigurna plovidba”.  2022″ godine. Tijekom akcije naplatili su preko 400 tisuća kuna kazni, a izvršili su 438 inspekcijskih nadzora prilikom kojih su utvrdili 172 povrede propisa, izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U akciji pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe održanoj na području svih lučkih kapetanija sudjelovalo je 100 službenika Uprave sigurnosti plovidbe resornog ministarstva, a inspekcijski nadzor na moru proveden je s 23 plovila iz sastava lučkih kapetanija i pripadajućih ispostava.

Državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver koji je napomenuo da hrvatskim dijelom Jadranskog mora plovi približno 160 tisuća plovila.

“Poseban naglasak nadzornih aktivnosti usmjeren je na kontrolu nepropisne brzine te glisiranja u nedozvoljenom morskom području, što čini preko 60 posto ukupnih prekršaja”, rekao je Bilaver.

Najavio je nadzor i nad iznajmljivanjem plovila, nesavjesnim plivačima i roniocima, putničkim brodovima za jednodnevne izlete i ostalim sudionicima pomorskog prometa. Istaknuo je da je to prva, ali ne i zadnja akcija tijekom ove sezone te je pozvao sudionike pomorskog prometa da poštuju more, čuvaju sebe i druge sudionike u nautičkom prometu.



Cilj provedene akcije u prvome redu je edukacija sudionika u pomorskom prometu, dok sankcioniranje prekršitelja ima za svrhu prevenciju pomorskih nesreća, a glavni razlog održavanja sveobuhvatne koordinirane akcije svakako je pojačan pomorski promet hrvatskim dijelom Jadranskoga mora, tijekom ljetnih mjeseci, kažu u resornom ministarstvu.

Pojačani nadzori sigurnosti plovidbe nastavit će se u području nadležnosti svih osam lučkih kapetanija tijekom trajanja razdoblja pojačanog pomorskog prometa, najavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI