POMORSKA NESREĆA KOD DUGOG OTOKA: Motorna jahta udarila u kavez ribogojilišta, na sreću nitko nije ozlijeđen

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Kod Dugog otoka u noći s četvrtka na petak dogodila se pomorska nesreća. Na sreću nitko nije ozlijeđen od članova posade, rekli su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) u noći na petak odnosno u 00,17 sati dobila je dojavu o nesreći te je u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar pokrenula koordiniranu akciju spašavanja plovila i posade motorne jahte “Morning Light”.

Riječ je o jahti duljine oko 18 metara koja je plovila pod zastavom Republike Rumunjske s ukupno 11 osoba/članova posade, od kojih nitko nije ozlijeđen.

“Motorna jahta je prilikom udara u ogradu kavezne konstrukcije ribogojilišta u Iškome kanalu, kod Dugog otoka, pretrpjela oštećenje trupa zbog kojega je primala more u potpalublje te je ostala nasukana na poziciji nesreće. Dolaskom na poziciju službenici zadarske Kapetanije evakuirali su 9 od 11 članova posade, budući da su voditelj i jedan član posade svojevoljno ostali na jahti nadzirati privremeno sanirano oštećenje u predjelu trupa. Službenici LK Zadar pregledali su oštećenja nasukane jahte te nisu uočili onečišćenje mora i morskog okoliša, nakon čega su prevezli 9 brodolomaca u Zadar, kamo su pristali jutros u 3.30 sati”, objavili su iz resornog ministarstva.

Očevid još uvijek nije završio.



U priopćenju se navodi da je vlasniku oštećene jahte naloženo da mora organizirati komercijalno odsukavanje i tegalj, u najkraćem vremenskom roku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI