POMOĆ HRVATSKOG CARITASA NA PUTU: Šezdesetak paleta robe dolazi u Ukrajinu

foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Hrvatski Caritas poslao je svoj 10. i 11. tegljač humanitarne pomoći u Ukrajinu. Vrijednost pošiljaka od šezdesetak paleta robe je više od 370.000 kuna.

U proteklih 6-7 tjedana Hrvatski Caritas razvio je plodnu suradnju s ukrajinskim Caritasom Spes, čiji Caritas Transkapathia u Mukačevu, gradiću na jugozapadu Ukrajine, požrtvovno i uspješno prosljeđuje primljenu pomoć u brojne gradove i mjesta diljem Ukrajine, priopćili su u četvrtak.

Nastoji se u skladu s prepoznatim potrebama a potom i transportnim i sigurnosnim prilikama dosegnuti ljude u potrebi što bliže različitim bojišnicama kao i prognanike koji su sigurnost pronašli u nekim ustanovama i kolektivnim smještajima izvan vlastita prebivališta, dodaju iz Cartiasa.

U najnovijim dvjema pošiljkama Hrvatski Caritas šalje s jedne strane različite higijenske proizvode te prehrambene proizvode i temeljne životne potrepštine.

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim novčanim ili materijalnim darom ili pozivom na donacijski telefon omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine.



Donirati se može pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen); uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677 te uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI