POLITIČKI SKANDAL U AUSTRALIJI! Bivši premijer sam sebe postavio na nekoliko ministarskih pozicija

Pixabay

Bivši australski premijer Scott Morrison sam sebe je postavio na nekoliko ministarskih pozicija za vrijeme pandemije koronavirusa, a to je potaknulo politički skandal. Njegov nasljednik obećao je istragu cijelog slučaja.

Premijer Anthony Albanese optužio je bivšeg šefa vlade Morrisona za loše političke poteze, nakon što se saznalo da se bivši premijer sam postavio na pozicije, među ostalim, ministra zdravstva, financija i resursa, a da o tome nije obavijestio kolege, parlament ili birače.

Albanese je rekao kako su Morrisonovi potezi “bez presedana” te zatražio pravnu pomoć.

“Radi se o političkim potezima koje bismo ismijavali da se događaju u nedemokratskoj državi”, istaknuo je Albanese.

Dodao je da je Scott Morrison vodio vladu iz sjene.U nekim slučajevima, Morrison je sam sebe postavio za doministra, a da nije obavijestio članove kabineta koje je prethodno postavio na te iste pozicije.

Skandal je bacio svjetlo na netransparentnost donošenja odluka unutar australske vlade te nametnuo pitanje jesu li potrebne strože mjere očuvanja demokracije.

Podsjetimo, Morrisonovi konzervativci izgubili su vlast na izborima u svibnju, čime je završila skoro deset godina duga vladavina desnoga centra u toj državi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI