POLICIJSKA POTJERA KOD POŽEGE: 40-godišnjak bježao od policajaca, a jednog pokušao i pregaziti

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

PU požeško-slavonska javila je kako se 40-godišnjak oglušio na naredbu policije i počeo bježati u blizini Požege. Tijekom toga survao se u kanal te je jednog od policajaca koji su mu se približili pokušao pregaziti. Policija je javila kako je savladan i uhićen.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprave.

To se dogodilo u četvrtak, kada je policija u mjestu Novi Mihaljevci, prilikom nadzora prometa, svjetlosnim signalima pokušala zaustaviti vozača Volkswagena požeških registracija, no on im je počeo bježati skrenuvši na makadamsku cestu.

Automobilom ušao u kanal, a kad su mi se policajci pokušali približiti, naglo je ‘dao gasa’ te u namjeri nastavka bijega jednog od njih pokušao pregaziti. Policajci su ga brzo savladali i uhitili, a utvrđeno je i da 40-godišnjak na automobilu nije imao pripadajuće registracijske pločice.

Predan je pritvorskom nadzorniku, a potom i na ispitivanje općinskom državnom odvjetniku u Požegi. Protiv njega slijede i prekršajne kazne zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI