POLICIJA ZAHVALNA GRAĐANIMA NA INFORMACIJAMA: 28-godišnji Srbin uhićen zbog ubojstva državljanina Crne Gore na Pagu

Foto: PU zadarska/Ilustracija

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Srbije zbog teškog ubojstva državljanina Crne Gore na plaži Katerelac.

Osumnjičeni je 25. kolovoza 2022.godine u 06,01 sati, ispred noćnog kluba na plaži u Kolanjskom Gajcu, s unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja, izvijestila je policija.

Državljanin Crne Gore zbog ozljeda preminuo je u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

Osumnjičeni je spriječen u bijegu te je priveden u službene prostorije policije.

“Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva na mjestu događaja je proveden očevid te druge dokazne radnje, u sklopu kojih je policija pronašla predmete koji potječu od izvršenja kaznenog djela te samo sredstvo izvršenja – vatreno oružje, dok su dodatna vještačenja još u tijeku”, ističe zadarska policija.



Tijekom provođenje kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za  kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga.

Policija ističe kako zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ opisano u članku 111. stavak 1. KZ, 28-godišnji državljanin Srbije, sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

“Zahvaljujemo građanima na kvalitetnim informacijama koje su policiji bile od koristi u hvatanju počinitelja”, poruka je iz policije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI