POLICIJA UPOZORAVA NA OPREZ! 36-godišnjak u više navrata nasjeo na računalnu prijevaru

screenshot

Iz PU brodsko-posavske izvijestili su kako je 36-godišnjak s područja Slavonskog Broda bio žrtva računalne prijevare.

“U vremenskom razdoblju od veljače do svibnja ove godine, u više navrata, oštećeni 36-godišnjak s područja Slavonskog Broda je kontaktirao s više nepoznatih osoba koje su se predstavile kao zaposlenici brokerskih kuća i ponudili mu ‘sigurno’ ulaganje u kupovinu kriptovaluta s ciljem zarade veće svote novaca”, kaže brodsko-posavska policija.

“Oštećeni je nepoznatim osobama dostavio osobne i bankovne podatke, koje su nepoznate osobe koristile, te je 36-godišnjak u nekoliko navrata izvršio novčane transakcije, pri čemu je oštećen za više od 350.000 kuna”, dodaju.

Iz policije upozoravaju građane na oprez.

“Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date bankovne podatke ili uložite novac”, kažu iz policije.“Kako bi izbjegli takve prijevare, prije svega je potrebno biti sumnjičav prema svim ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju – to je prvi i najočigledniji znak da se radi o prijevarnim namjerama. Tijekom komunikacije nikome se ne bi smjeli dostavljati povjerljivi osobni podaci, fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, kao ni slati jednokratne zaporke aplikacija Internet bankarstva ni druge podatke za autorizaciju bankovnih transakcija”, savjetuju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI