POLICIJA SE OGLASILA O DOJAVAMA: ‘Bilo ih je 11, sve su bile lažne’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Nakon što je u nedjelju u zagrebačkim trgovačkim centrima bilo dojava o bombama, policija je priopćila kako je zadobila ukupno 11 takvih dojava. Sve su one bile lažne.

“Vezano uz ranije objavljeno priopćenje o zaprimljenim dojavama obavještavamo kako je u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka zaprimila ukupno 11 dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u više trgovačkih centara i drugim javnim objektima na području Grada Zagreba i to u Preradovićevoj ulici, Škorpikovoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, na Jankomiru, u Ulici Vice Vukova, na Rudeškoj cesti, u Ulici Rudolfa Kolaka, na Slavonskoj aveniji, na Cvjetnom trgu kao i na području Zaprešića u Zaprešićkoj ulici te na području Dugog sela u Ulici Alfreda Nobela”, kažu iz policije.

“Policijska uprava zagrebačka je odmah po zaprimljenim dojavama stupila u kontakt s odgovornim osobama navedenih objekata te u koordinaciji sa službenicima Ravnateljstva policije započela kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezano uz zaprimljene dojave”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

“Do sada provedenim mjerama i radnjama nije potvrđena istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama.

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju. I nadalje ćemo biti u kontaktu sa službama zaduženim za sigurnost navedenih objekata, kako bismo skrenuli pažnju na samozaštitno ponašanje i oprez te pravovremeno dojavljivanje bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba”, ističe policija.



“Također, podsjećamo građane da, u slučaju zapažanja bilo kakvih sumnjivih predmeta ili osoba, o tome obavijeste policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje”, dodaju.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI