POLICIJA PONOVNO POZIVA NA OPREZ! Starije osobe na meti prevaranata i razbojnika

Pixabay/Ilustracija

U posljednje doba sve je više teških prevara u kojima su žrtve starije osobe. Tako je bez nekoliko stotina tisuća kuna ostao 95-godišnji Zagrepčanin na čija su vrata došle dvije prevarantice i predstavile mu se kao zaposlenice banke. Osim njega, žrtva je postala i 83-godišnjakinja nakon što ju je neznanac pred vratima odgurnuo, ušao u stan i ukrao joj na desetke tisuća kuna.

Oba slučaja dogodila su se u ponedjeljak poslije podne. Slučaj odgurivanja starice, zagrebačka policija karakterizira kao razbojništvo.

Iz policije u utorak navode da je nepoznata žena oko 14 sati telefonom nazvala 95-godišnjaka na Trnju te mu se lažno predstavila kao zaposlenica banke. Pritom je najavila svoje “kolegice” koje će mu doći na vrata i preuzeti njegov novac koji, kako ga je upozorila, zahtijeva provjeru.

Potom su na njegovu adresu došle dvije žene i lažno mu se predstavile kao zaposlenice banke, a kojima je starac, nasjevši na njihovu priču, predao i ostao bez nekoliko stotina tisuća kuna.

U isto vrijeme u novozagrebačkom Trnju događao se sličan scenarij, iako s elementima pljačke, kada je nepoznati muškarac došao pred vrata stana 83-godišnjakinje.Predstavio joj se kao “službena osoba”, nakon čega mu je ona otvorila vrata, a on ju je odgurnuo i ušao u stan, iz kojega je odnio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Oštećena je i jedna zagrebačka tvrtka i to za nekoliko stotina tisuća kuna kojoj je nepoznati lopov ukrao toliko vrijedne dijelove sa radnog stroja – rovokopača.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI