Policija opet na terenu zbog još jedne prijeteće poruke novinarima

N1/Fotografija čitatelja

U Kučerinoj ulici nedaleko od zgrade gdje se nalaze redakcije N1 televizije, Telegrama i Net.hr-a pronađena je još jedna prijeteća poruka novinarima. Identična je onoj pronađenoj u nedjelju, piše N1.

Poruka je pronađena na ogradi u Kučerinoj ulici, svega nekoliko stotina metara od redakcija.

Podsjetimo, u nedjelju je u neposrednoj blizini N1 televizije pronađena identična poruka, zbog koje je na teren izašla i policija.

Poruka pronađena u nedjelju je već idućeg dana bila uklonjena. Ovo je samo još jedan u nizu incidenata kojima se prijeti novinarima i javnoj riječi u Hrvatskoj. Podsjetimo, pretprošle subote novinari su izašli na ulicu kako bi prosvjedovali protiv brojnih tužbi i presuda zbog sramoćenja, a u nekim slučajevima i zbog prenošenja istinitih informacija. 

Također, kolegici i istaknutoj novinarki s portala Net.hr Đurđici Klancir, policija je došla u redakciju kako bi je legitimirala na zahtjev odvjetnika sisačkog župana Ive Žinića. 



I novinarka Jutarnjeg lista Gordana Grgas doživjela je neugodnost vozeći se taksijem kada joj je vozač rekao da svima koji pišu protiv Hrvatske treba staviti “metak u čelo”. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, taksist je priveden, a ostao je i bez posla. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI