POLICIJA KOD PROSVJEDNIKA NAŠLA PRAVI ARSENAL: Maloljetnik se jako dobro pripremio, pogledajte što je sve posjedovao

Foto: Pu Zagrebačka

Tijekom osiguranja javnog prosvjeda policijski službenici Policijske uprave zagrebačke priveli su 44-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njega redovnim putem biti podnijet optužni prijedlog.

Isto tako u službene prostorije privedena su trojica muškaraca starosti 25, 27 i 27 godina koji su bili pod utjecajem alkohola te će policijski službenici, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz optužni prijedlog dovesti jednog 27-godišnjaka u prostorije Dežurnog odjela Prekršajnog suda u Zagrebu dok su druga dvojica muškaraca (25, 27) pušteni budući da nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja.

Nakon završetka prijavljenog mirnog okupljanja –javnog prosvjeda policijski službenici su na otvorenom prostoru Trga žrtava fašizma primijenili policijske ovlasti prema maloljetniku za kojeg su posumnjali da kod sebe posjeduje nedozvoljene predmete, a koji je tijekom primjene policijskih ovlasti pružio aktivan otpor. Uz uporabu sredstava prisile osoba je privedena u službene prostorije te su kod njega pronađeni nož, jedno pirotehničko sredstvo – bengalka, više staklenih boca ispunjenih lakozapaljivom tekućinom i jednu improviziranu napravu s čavlima, a za koju je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnom sredstvu već o improviziranom hladnom oružju pogodnom za napad ili nanošenje ozljeda. Policijski službenici u odnosu na navedenu osobu provode kriminalističko istraživanje.

Naknadnim detaljnim pregledom i analizom foto-video i audio dokumentacije sačinjene tijekom osiguranja ovog javnog prosvjeda, utvrditi će se jesu li eventualno zabilježeni i neki drugi oblici protupravnog ponašanja.

Ističemo da tijekom održavanja ovog mirnog okupljanja i javnog prosvjeda nisu zabilježeni drugi događaji koji bi zahtijevali primjenu policijskih ovlasti, a tijekom provedbe mjera sigurnosti  održano je povoljno stanje sigurnosti, zaključuju iz zagrebačke policije.Facebook Comments

Loading...
DIJELI