POLICIJA IZNIJELA DETALJE STRAŠNE NESREĆE KOD OKUČANA: Ozlijeđeno 10 osoba, nije poznat identitet nijednog stranog državljanina!

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Nakon stravične prometne nesreće na autocesti A3 kod Okučana u kojoj je smrtno stradalo nekoliko osoba, Policijska uprava brodsko-posavska izdala je priopćenje i  detalje te velike tragedije.

Kako navode iz policije, noćas, u 3.10 sati, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, kod Okučana, dogodila se prometna nesreća u kojoj su četiri osobe na mjestu događaja smrtno stradale.

U zajedničkoj suradnji policijskih službenika i zamjenika Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je teretnim automobilom (nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije), upravljao 42-godišnjak (državljanin Republike Srbije), krećući se iz smjera istoga prema zapadu.

Vozač se nije držao obilježene kolničke trake

Za teretni automobil je bila priključena poluprikolica u kojoj su se u tovarnom prostoru nalazila 24 strana državljanina. Očevidom je utvrđeno da se vozač nije držao strane kretanja i obilježene kolničke trake, već je desnim kotačima zahvatio travnatu površinu, udarivši u dva smjerokazna stupića, nakon čega se teretni automobil vratio na kolnik, te je u zanošenju došlo do prevrtanja skupa vozila na desni bočni dio, na središnju metalnu odbojnu ogradu autoceste.

U ovoj prometnoj nesreći četiri osobe su smrtno stradale. Ozlijeđeno je više osoba ozlijeđeno, od kojih 10 teško. Sve osobe su zbrinute u bolnicama u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu, potvrdili su iz policije.Promet je na sjevernoj i južnoj kolničkoj traci autoceste bio zatvoren i preusmjeravan obilaznim smjerovima, zbog mogućnosti prilaza vozilima žurnih službi i pružanja pomoći ozlijeđenim osobama, a po završetku očevida u 10.15 sati, promet je normaliziran.

Ne zna se identitet putnika

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, policijski službenici će protiv vozača podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Obzirom na to da se vozač nalazi u bolnici, policijski službenici će, kada se ostvare uvjeti za razgovor sa istim, nastaviti sa provođenjem kriminalističkog istraživanja na okolnosti počinjenja kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, te utvrđivanjem identiteta osoba, budući da ne posjeduju nikakve osobne identifikacijske dokumente, priopćili su iz brodsko-posavske policije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI