POLICIJA ISTRAŽUJE TOLUŠIĆA: Evo tko je dao zahtjev za istragu, privedene su dvije osobe

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja pokrenuta je istraga protiv bivšeg ministra Tomislava Tolušića kojem je policija u četvrtak ujutro pozvonila na vrata obiteljske kuće u Virovitici.

Potvrđeno je da su privedene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti.

“Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija”, priopćeno je.

O svemu se oglasila i policija.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Osijek po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta (subvencijska prijevara, zlouporaba položaja i poticanje na zlouporabu položaja). Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dvije osobe s područja Policijske uprave virovitičko-podravske, jedan bivši državni dužnosnik i jedan zaposlenik tijela državne uprave. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja”, objavila je policija.



Podsjetimo, ovo nije jedina istraga u kojoj se spominje Tolušićevo ime.

Prema nalogu EPPO-a i u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova istražitelji su prije nekoliko mjeseci izuzeli dokumentaciju o poslovima koje je nekadašnji ministar Tolušić sklopio s tvrtkom Omega software.

Bivši ministar je obuhvaćen i istragom o sumnjama u malverzacije s dodjelama poticaja gospodarstvenicima, kojom je također obuhvaćen i bivši ministar gospodarstva Darko Horvat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI