POLICIJA ISTRAŽUJE POZIV NA LINČ NOVINARKE: Objavili joj ime i prezime na Facebooku

Screenshot

Splitska policija potvrdila je da provodi kriminalističko istraživanje zbog osnivanja grupe na društvenoj mreži u kojoj se poziva na linč novinarke Dalmatinskog portala Živane Šušak Živković​ koja je na Uskrs lakše ozlijeđena i razbijen joj je mobitel dok je pratila nedozvoljeno okupljanje ispred crkve na Sirobuji.

Javno pozivanje na linč policiji je prijavio urednik Dalmatinskog portala Mate Prlić koji uz prijavu priložio i više fotografija na kojima se vide brojni komentari korisnika te društvene mreže.

U grupi “Obitelj i Domovina – Mi Hrvati” objavljena je fotografija novinarke uz natpis “Živana Živković, to je ta koja napada naše svećenike i naše crkve”.

“Primili smo prijavu i po njoj radimo. U tijeku je kriminalističko istraživanje tijekom kojeg će policija ispitati sve okolnosti”, kazala je Hini Sanja Nazlić iz splitske policije.

Sporna fotografija novinarke je na društvenoj mreži više puta podijeljena i komentirana. Osim novinarke koja je grubo izvrijeđana te joj se indirektno prijeti i zadire u njen privatan život članovi grupe su se okomili i na premijera, kao i na članove Nacionalnog stožera civilne zaštite.



“Žao mi je što tim ljudima ne ulazi u glavu da je ono što se dogodilo tijekom održavanja mise na Uskrs nasilje i da je to što oni rade loše. Mi smo samo radili svoj posao”, izjavila je za Hinu napadnuta novinarka Šušak Živković.

Ona je verbalno i fizički napadnuta na Uskrs oko 10 sati ispred crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje je pratila misu koju je predvodio don. Josip Delaš. U jednom trenutku je dobila jaki udarac u ruku uslijed čega joj ispao mobitel koji se razbio na tlu, a ruka joj je prignječena crkvenim vratima.

Nešto kasnije je napadnuta i snimateljica N1 televizije Ivana Sivro kojoj je mladić iz automobila šakom srušio kameru dok je snimala. Policija je u tom slučaju podnijela kaznene prijave protiv tri osobe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI