Policija: ‘Hrvatima više neće moći suditi zbog povijesne hrvatske zastave!’

screenshot

“Policijska uprava zagrebačka bila je prisiljena priopćiti da u isticanju hrvatske zastave s grbom koji počinje bijelim poljem nema obilježja prekršaja niti kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti! Time je izvojevana važna, ne samo simbolička pobjeda! Ne će se Hrvatima više moći suditi zbog povijesne hrvatske zastave!”, istaknuli su na Facebook stranicama Neovisni za Hrvatsku. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

[POBJEDA!!!]

Policijska uprava zagrebačka bila je 30. travnja prisiljena priopćiti da u isticanju hrvatske zastave s grbom koji počinje bijelim poljem nema obilježja prekršaja niti kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti! Time je izvojevana važna, ne samo simbolička pobjeda! Ne će se Hrvatima više moći suditi zbog povijesne hrvatske zastave!

Još više, NEOVISNI ZA HRVATSKU su time, kao i u slučaju promjene naziva Trga maršala Tita, pokazali kakvi se uspjesi mogu postići kad se u pravi trenutak pokaže hrabrost, dostojanstvo, mudrost, odlučnost i dosljednost! Zato istaknite tu svetu, najljepšu zastavu na cijelome svijetu, i ne skidajmo je više nikad. Vrijeme je za Hrvatsku – Neka vide da nas ima!

#vrijemejezaHrvatsku



Podsjetimo, u utorak u službenim prostorijama stranke Neovisni za Hrvatsku, policija je legitimirala Brunu Esih i Tomislava Jonjića.

Iz Neovisnih su priopćili da su ‘dva policajca u prostorijama NSH-a legitimirali predsjednicu stranke Brunu Esih i člana predsjedništva Tomislava Jonjića, tražeći objašnjenje o hrvatskoj zastavi s grbom koji počinje bijelim poljem i pitajući, jesmo li spremni zastavu ukloniti’, javlja N1.

Naknadno, u priopćenju policija je pojasnila razlog izlaska na teren. “Policijski su službenici temeljem dojava građana izašli na mjesto događaja te utvrdili stvarno stanje, odnosno provjerom u ovom konkretnom slučaju, nije utvrđeno počinjenje prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.”

Povijesna zastava s početnim bijelim poljem službeno je isticana od 25. srpnja 1990. na trgu svetoga Marka u Zagrebu kada su počeli mijenjati dotadašnje simbole Socijalističke RH te su na javne zgrade izvješene nove zastave.

U ustavu je navedeno da se grb sastoji od 25 crvenih i bijelih polja, no do tada nije određeno, koje je početno polje. Tek je Zakonom o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske od 21. prosinca 1990. crveno polje određeno kao početno na grbu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI