POKAZUJE LI NAM SE TO PRAVA JESEN? Do kraja tjedna grmljavine, kiša i pad temperature za desetak stupnjeva

Foto: Cropix

Iako je u utorak uglavnom vedro u cijeloj Hrvatskoj, tu vedrinu u dijelovima unutrašnjosti narušava manja do umjerna naoblaka i magla. U područjima kotlina i uz rijeke je magla pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozače upozoravaju na oprez na cestama.

U nastavku dana prevladavat će većinom sunčano, uz tek manju do umjerenu naoblaku, i većinom slab vjetar. Na Jadranu slabim do umjerenim intenzitetom puše bura, ali u nastavku dana zapuhat će umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Takvo će se vrijeme nastaviti i u srijedu, no ipak potkraj dana doći će do postupnog naoblačenja sa zapada. Kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom zahvatit će prije svega šire riječko područje i Gorski kotar.

Upravo na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru i Lici treba u četvrtak računati na mogućnost lokalno obilnije oborine, koju će pratiti grmljavinska aktivnost.

No, oborina će biti u petak i subotu, i to najviše u predjelima uz Jadran.Pritjecanjem hladnijeg zraka temperatura će osjetno pasti, a u dijelovima unutrašnjosti i za desetak stupnjeva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI