POJAVILI SU SE LAŽNI POPISIVAČI: Policija upozorava da ih ne puštate u svoj dom! Već su pokrali jednu baku!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebačka policija zajedno s Državnim zavodom za statistiku upozorava građane da se određene osobe s ciljem ulaska u dom lažno predstavljaju kao popisivači stanovništva.

Dodaju da je od početka faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom.

Tako se u petak oko 10 sati na Trešnjevci u Ulici Hrgovići, nepoznata žena lažno predstavila 93-godišnjakinji navodeći da treba ispuniti upitnik te joj tako ušla u stan.

Ubrzo je u stan došla još jedna žena koja je iskoristila situaciju i nepažnju bakice te ukrala novac i nakit. Materijalna šteta je zasad neutvrđena.

“Podsjećamo sugrađane da druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj – terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine”, kažu u policiji.



“Pozivamo građane da vodeći se navedenim budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192”, napominju u zagrebačkoj policiji te zaključuju kako će popisivači od 27. rujna do 17. listopada imati majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI