POGODITE ŠTO JE BOŽIĆ RADIO KAD SU GA UHITILI! Policija objavila nevjerojatne detalje uhićenja 29-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj teškog ubojstva policajca

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Nakon što je u četvrtak popodne, poslije dan i pol bijega, policija u Solinu uhitila Ivana Božića, 29-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj teškog ubojstva policajca na kojega je naletio automobilom, mladić se u petak na ispitivanju u policiji branio šutnjom, a određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Splitski odvjetnik Vinko Gulišija, koji zastupa Božića pred sudom, je izjavio: “Mogu vam samo reći da se u policijskoj upravi branio šutnjom”.

“Sada će biti saslušan na Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga idemo kod suca istrage. No on će se i tamo braniti šutnjom”, rekao je Božićev branitelj.

Prema posljednjim informacijama, 29-godišnjak je u vrijeme uhićenja s trojicom muškaraca gledao nogometnu utakmicu između Hrvatske i Belgije.

Foto: Sasa Buric / CROPIX

S novim detaljima o slučaju pokušaja teškog ubojstva policajca večeras se priopćenjem oglasila i policija.



“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju (čl.111 st.6 u svezi čl.34 KZ-a), a za kojeg se osnovano sumnja da je osobnim vozilom udario i teško ozlijedio policijskog službenika dana 30. studenog 2022. godine.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. Također je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovana sumnja da su 31-godišnjak i 22-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog dijela (čl.303 st.1 KZ-a).

Naime potvrđena je osnovana sumnja da su 31-godišnjak i 22-godišnjak gore spomenutom 29-godišnjaku pomagali u sakrivanju nakon počinjenog kaznenog djela. Zbog osnovane sumnje u počinjene spomenutog kaznenog djela 31-godišnjak i 22-godišnjak su također predani pritvorskom nadzorniku.

Za jednu osobu nisu utvrđeni elementi kaznenog djela te je puštena na slobodu”, navodi se u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI