PODRŠKA MILANOVIĆU RASTE: HDZ i dalje ima vodeću poziciju, a Socijaldemokrati bilježe slab početak

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Stigli su novi rezultati Crobarometra, prenosi Dnevnik.hr.

HDZ je i dalje vodeći te ima podršku 30,1 posto sigurnih i vjerojatnih birača. SDP i dalje drži drugo mjesto s 13,2 posto.

U odnosu na srpanj, Most kolovoz završava na trećoj poziciji. Imaju 9,2 posto. Pretekli su Možemo, koji je tik uz Most s devet posto potpore ispitanika.

Domovinski pokret je na stabilnoj petoj poziciji, međutim za razliku od prošlog mjeseca ovaj put s 4 posto ne bi prešli izborni prag.

Od ostalih stranaka IDS ima 2,9 posto, slijedi Fokus s 2,5 posto, HSU ima 2,5, HSS 1,5, Ključ Hrvatske 1,5. Ostale stranke su ispod 1 posto.Neodlučnih je 16,4 posto.

Od ovog mjeseca mjerimo i novu stranku – Socijaldemokrate – koji su slabo startali, ali s obzirom na ljetnu stanku Sabora i općenito slabije stranačke aktivnosti tijekom ljeta, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati idućih nekoliko mjeseci.

Percepcija građana o smjeru kojim zemlja ide nije nimalo svijetla. Da je smjer pogrešan, smatra 73 posto ispitanika. Udio građana koji su optimistični po pitanju kretanja zemlje viši je nego prethodnog mjeseca te optimizam izražava oko 19 posto ispitanika. Jasnu ocjenu o radu Vlade nema osam posto naših sugrađana.

Nešto je viši postotak u odnosu na srpanj i onih koji odobravaju rad Vlade – njih 29 posto, međutim i dalje je gotovo 65 posto ispitanih koji za rad Vlade nemaju pozitivno mišljenje.

Oko šest posto nema jasno definiran stav.

Podrška radu Zorana Milanovića ovaj mjesec blago raste i njegov rad podržava 41 posto, a ne podržava 53 posto ispitanika. Ni za ni protiv, kad je o predsjedniku riječ, je šest posto.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI