PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV POHOTNOG ŠEFA! Godinama zlostavljao i spolno uznemiravao dvostruko mlađe podređene zaposlenice

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX, Ilustracija

Optužnicu protiv 66-godišnjaka zbog bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja na radu, podignulo je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Riječ je o osobi koja je bila na šefovskoj poziciji unutar jedne jedinice lokalne samouprave iz okolice Varaždina.

“Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. kolovoza, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog počinjenih kaznenih djela bludne radnje iz čl. 155. st. 1. u vezi čl. 153. st. 1. Kaznenog zakona, spolnog uznemiravanja iz čl. 156. st. 1. KZ-a i zlostavljanja na radu iz čl. 133. st. 1. KZ-a.

Optužnicom se okrivljenog 66-godišnjaka tereti da je od lipnja 2018. do srpnja 2020. godine, u službenim prostorijama jedne jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, kao čelnik tijela te jedinice lokalne samouprave, koristeći svoj položaj, u više navrata tijekom radnog vremena počinio bludnu radnju nad zaposlenicom (1990.).

Okrivljenika se tereti da je od rujna do studenog 2021. godine, u istom svojstvu, spolno uznemiravao drugu zaposlenicu (1986.) kojoj je nadređen i uznemiravao ju na radu čime je narušio njezino zdravlje”, objavio je DORH.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI