Podignuta optužnica protiv bivšeg Kalmetinog dogradonačelnika za pokušaj ubojstva brata nožem

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Državno odvjetništvo podiglo je pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv bivšeg dogradonačelnika Ivice Vlakića (47) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Nakon provedene istrage, okrivljenom Vlakiću se stavlja na teret da je 11. studenog 2023., oko 19 sati, u obiteljskoj kući u Zadru, u kojoj živi s majkom, počinio navedeno kazneno djelo, piše u optužnici. Nakon što je u kuću došao njegov brat (50) kako bi posjetio majku, Vlakić je, prema optužnici, nakon verbalnog i potom fizičkog sukoba s njim, u nakani da ga usmrti, uzeo nož i bratu zadao više ubodnih i ubodno-reznih rana.

Oštećenik je zadobio višestruke teške tjelesne ozljede, a smrtni je ishod izbjegnut zahvaljujući stjecaju okolnosti, brzoj medicinskoj intervenciji i operativnom zahvatu, navodi se optužnici. Državno odvjetništvo predložilo je u optužnici daljnje produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Podsjetimo, nakon napada Vlakićevom bratu je pružena liječnička pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, odnosno desetak uboda nožem po trupu i rukama, a protiv Vlakića je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu.

ŽDO u Zadru odredilo istražni zatvor dogradonačelniku i Kalmetinom ‘potrčku’ jer je izbo brata



Vlakić je 2013. izabran za jednog od zamjenika gradonačelnika Božidara Kalmete s liste tadašnjeg koalicijskog partnera HSP Ante Starčević koja se nakon jednog u nizu raskola pretvorila u Moderne demokratske snage (MODES). Na mjestu zamjenika gradonačelnika bio je do 2017. g.

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Ovo je drugi put da se našao pod kriminalističkom obradom zadarske policije. Tužiteljstvo je još prije četiri godine pred Općinskim sudom u Zadru podiglo optužnicu protiv Vlakića zbog počinjenja kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

U optužnici mu se stavlja na teret da je 7. studenog 2019. u obiteljskoj kući u Zadru, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, bez ovlaštenja nadležnog tijela držao četiri spremnika za dugo vatreno oružje, te više komada raznog streljiva vojnog podrijetla.

Pobješnjeli političar u Zadru: U obiteljskoj kući bratu zadao više uboda nožem, prijavljen za pokušaj ubojstva

Facebook Comments

Loading...
DIJELI