PODIGNUTA JE OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI ČASNIKA HRVATSKE VOJSKE! Tužiteljstvo za ratne zločine tereti ih za zločine nad srpskim civilima

Foto: Hrvatski časnički zbor

Protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, prenosi N1.

Navode kako su u akciji “Oluja” 7. i 8. kolovoza 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada.

Optužnica je podignuta protiv pripadnika hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vladimira Mikca iz Ptuja, Zdenka Radulja iz Osijeka, Željka Jelenića iz Pule i Danijela Borovića iz Varaždina zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo ratni zločini protiv civilnog stanovništva u sudjelovanju.

U avionskom raketiranju je, za sada, identificirano 13 ubijenih osoba od kojih šestero djece, kao i 24 ranjenih.

Optužnica je predana sudu na odluku o potvrđivanju, a Tužiteljstvo je predložilo da se optuženima sudi u odsustvu. Kako je obrazloženo u optužnici, protok vremena daje dovoljno razloga za sumnju da će Hrvatska ili BiH pokrenuti kaznene postupke protiv odgovornih za kazneno djelo.Facebook Comments

Loading...
DIJELI