Počelo psihijatrijsko vještačenje Tina Šunjerge, baka i djed vraćaju se živjeti u Hrvatsku?

Pixsell / Facebook

Ako liječnici Šunjergi dijagnosticiraju duševnu poremećenost, odnosno neubrojivost, sudski postupak će se i dalje provesti, ali na temelju Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Prošlo je mjesec dana od nezapamćenog zločina u Čistoji Velikoj kada je tinejdžer Tina Šunjerge (19) u svom sumanutom pohoduhicima iz pištolja u potiljak ubio svoje roditelje – majku Silvanu (46) i oca Marina (45).

Kako piše Jutarnji list ubojičini djed i baka uskoro će se vratiti iz Münchena i trajno ostati živjeti u rodnoj Čistoj Velikoj, u obiteljskoj kući koja je bila poprište velike tragedije.

Šibenski odvjetnik Frane Baica otkrio je da je nad Tinom Šunjergom započelo psihijatrijsko vještačenje u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

“On se i dalje nalazi u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici, ali ga se svakodnevno vozi na vještačenje u Vrapče. To će potrajati nekoliko mjeseci, nakon čega će liječnici donijeti nalaz i mišljenje o njegovom trenutnom stanju, ali i o stanju u trenutku počinjena ubojstava”, izjavio je Baica, dodavši da i dalje nitko od obitelji nije do sada angažirao privatnog odvjetnika, a isto tako je otkrio da ubojicu nije nitko iz uže i šire rodbine posjetio u zatvorskoj bolnici.

Ako liječnici Šunjergi dijagnosticiraju duševnu poremećenost, odnosno neubrojivost, piše Jutarnji list,  sudski postupak će se i dalje provesti, ali na temelju Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. To znači da okrivljenik za ubojstvo ne može biti kažnjen zatvorskom kaznom, već mu se pripisuje dugotrajno bolničko liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI