POČELA INTERVENCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Suzavcem i šok bombama žele rastjerati prosvjednike, ima ozlijeđenih

Foto: Wochit / AFP

Crnogorska policija je u nedjelju u 6 sati krenula u akciju razbijanja prosvjeda na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita SPC Joanikija tako što je suzavcem razbila grupu prosvjednika koji su se nalazili na središnjem trgu crnogorske prijestolnice.

Mediji u Podgorici prenose da je policija koristila suzavce i šok bombe kako bi rastjerala grupu od nekoliko stotina prosvjednika koji su se u zoru počeli okupljati na središnjem trgu.

Prosvjednici i dalje drže barikade na ulazu u Cetinje.

Prilazi Cetinju blokirani su od subote popodne. Prosvjednici ne žele da Joanikije bude ustoličen u Cetinju.

Prosvjednici su na ulazu u Cetinje probili policijsku blokadu i zapriječili prilaze gradu kamenjem i gumama te su se postavili i kao živi štit. Procjena medija je da ih se na barikadama nalazi nekoliko tisuća prosvjednika.



Srpski patrijarh Porfirije poručio je da Srpska Pravoslavna Crkva neće odustati od ustoličenja mitropolita crnogorskog Joanikija u nedjelju na Cetinju.

Prosvjednici su kazali da blokadom ceste prema Podgorici žele spriječiti da Porfirije i mitropolit Joanikije dođu u prijestolnicu. Blokirali su i cestu prema Budvi.

U u Cetinje je stigao i crnogorski predsjednik Milo Đukanović koji je ranije optužio Srbiju za ponižavanje Crne Gore i provođenje ekspanzionističke politike u regiji.

Televizija RTCG objavila je kako su se čuju sirene Hitne pomoći i policije te da je u više navrata bačen suzavac. Bačene su i tzv. šok bombe, a jedna od njih lakše je ozlijedila dugogodišnjeg predsjednika parlamenta Crne Gore i počasnog predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI