POČELA INTERVENCIJA CRNOGORSKE POLICIJE: Suzavcem i šok bombama žele rastjerati prosvjednike, ima ozlijeđenih

Foto: Wochit / AFP

Crnogorska policija je u nedjelju u 6 sati krenula u akciju razbijanja prosvjeda na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita SPC Joanikija tako što je suzavcem razbila grupu prosvjednika koji su se nalazili na središnjem trgu crnogorske prijestolnice.

Mediji u Podgorici prenose da je policija koristila suzavce i šok bombe kako bi rastjerala grupu od nekoliko stotina prosvjednika koji su se u zoru počeli okupljati na središnjem trgu.

Prosvjednici i dalje drže barikade na ulazu u Cetinje.


Prilazi Cetinju blokirani su od subote popodne. Prosvjednici ne žele da Joanikije bude ustoličen u Cetinju.

Prosvjednici su na ulazu u Cetinje probili policijsku blokadu i zapriječili prilaze gradu kamenjem i gumama te su se postavili i kao živi štit. Procjena medija je da ih se na barikadama nalazi nekoliko tisuća prosvjednika.Srpski patrijarh Porfirije poručio je da Srpska Pravoslavna Crkva neće odustati od ustoličenja mitropolita crnogorskog Joanikija u nedjelju na Cetinju.

Prosvjednici su kazali da blokadom ceste prema Podgorici žele spriječiti da Porfirije i mitropolit Joanikije dođu u prijestolnicu. Blokirali su i cestu prema Budvi.

U u Cetinje je stigao i crnogorski predsjednik Milo Đukanović koji je ranije optužio Srbiju za ponižavanje Crne Gore i provođenje ekspanzionističke politike u regiji.

Televizija RTCG objavila je kako su se čuju sirene Hitne pomoći i policije te da je u više navrata bačen suzavac. Bačene su i tzv. šok bombe, a jedna od njih lakše je ozlijedila dugogodišnjeg predsjednika parlamenta Crne Gore i počasnog predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI