POČASNA GARDA OTKRILA TAJNE PANTOVČAKA! Tjerali paunove da Kolinda može spavati i čuvali njeno ‘neodgojeno pašče’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Počasno-zaštitna bojna, koja je na Markovu trgu i Pantovčaku odavala počast državnicima, u svakodnevnim okolnostima čuva elitne državne urede i rezidencije.

Po onome što su pripadnici ove bojne otkrili za Express, čini se da, obzirom na obuku i teški vojnički dril koji su prošli, nisu oduševljeni svim zadacima koje im zadaje predsjednički dom.

Elitna jedinica naganjala paunove

Jedna od najsramotnijih zadaća koje su morali obavljati jest, tvrde, “tjeranje paunova Juraja i Jurice” koji su svojim glasanjem ometali san bivše predsjednice Republike Hrvatske – Kolinde Grabar – Kitarović.

Osim toga, nisu bili impresionirani niti zadatkom brige o Kolindinoj kujici Kiki:



“To neodgojeno pašče izazvalo je toliko štete po porezne obveznike da je to strahota. Umalo je uništila plavi tapison u Uredu, i što je još važnije, one vrijedne stare tepihe u Kabinetu, a na svoje oči sam vidio kako mokri na tepihu kraj ‘Tuđmanova stola’. Tako da će tapison morati mijenjati pa će sad mediji valjda napadati novu upravu zbog rastrošnosti i izbacivanja tepiha jer je plave boje. To su sve državne stvari, državno vlasništvo koje je ovim neodgovornim potezom privatizirano i devastirano”, požalio se jedan od pripadnika ove elitne postrojbe.

Osim toga, kažu i kako su konstantno bili izvrgnuti ponižavanju i bahatosti “triju žena” s Pantovčaka koje nisu imenovali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI