POBJEGAO I NIJE ŽELIO NIŠTA REĆI: Jandroković ‘branio’ Sanadera pa poručio Puljku! ‘Ne bu im to prošlo’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK

Zoran Đogaš nestranački kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita ide u krug izbora s Ivicom Puljkom kojem je za malo izmakla pobjeda već u prvom krugu. HDZ se odmah dan nakon izbora mobilizirao i kazao da u drugi krug idu kao u novu utakmicu i da ne bude nadu u pobjedu. Podršku Đogašu došao je dati i prvi čovjek Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Sabora i član Predsjedništva HDZ-a Jandroković vjeruje da će Splićani prepoznati “manipulativnu kampanju kandidata Puljka” u kojoj kontinuirano pokušava stvoriti dojam da je HDZ izazvao izbore. No, kako je naglasio, do njih je došlo zbog “disfunkcionalnosti njegovog tima i to ih prati od početka, a pratit će ih i u budućnosti, bili na vlasti, u oporbi ili drugdje”.

“Grad Split je postao talac njihovih nesređenih odnosa, političke konfuzije, nespremnosti da ostvare takvo ozračje u Splitu da se zaista mogu baviti komunalnim pitanjima. Kad su pokazali potpuno neznanje i nesposobnost prebacili su se u retoričke vratolomije kojima žele optužiti druge za ono što je njihova odgovornost. I u Zagrebu gledamo sličan eksperiment”, ocijenio je.

Građane će za drugi krug motivirati porukama, Đogaš će govoriti o onome što je stanovnicima važno, a važno je da Splićani za gradonačelnika izaberu kandidata koji će moći kvalitetno komunicirati s državnom razinom, koji će moći realizirati važne projekte. Puljkova je strategija demotivirati birače Zorana Đogaša i HDZ- a, “ne bu im to prošlo”, zaključio je Jandroković.

 



Uz Gordana Jandrokovića na konferenciji za medije u Marmontovoj ulici je stajao i Ante Sanader, predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Upravo se u Sanadera upire prstom za loš rezultat u Splitu u prvom krugu izbora.

Sanader je pobjegao od splitskih novinara i nije imao volje odgovarati na pitanja, pred kraj konferencije za medije je otišao. Zagrebačkim novinarima je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva kazao da je za podbačaj HDZ-a krova fjaka.

Ni Jandroković nije htio odgovarati na pitanje o Sanaderovoj sudbini.

“Izbori nisu gotovi”, kratko je dobacio na pitanje hoće li biti odgovornosti zbog izbornog podbačaja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI