PLENKOVIĆU STIGLE NOVE BRIGE: Trebao je biti spasitelj Ine no onda je naglo odustao!

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Na traženje Vlade, Nadzorni odbor Ine će u srijedu razriješiti troje hrvatskih članova Upravnog odbora Ine. Vlada je u ponedjeljak Nadzornom odoru Ine predložila imena nova tri hrvatska člana Uprave Ine koje bi NO imenovao na šest mjeseci, dok se ne provede javni natječaj i ne izaberu novi članovi na puni mandat od četiri godine.

“Vlada je na sjednici 19. rujna 2022. donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d., imenovanje Miroslava Skalickija, dr. sc. Hrvoja Šimovića te Emanuela Kovačića za članove Uprave društva INA – Industrija nafte d.d, do imenovanja članova Uprave društva putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

S obzirom da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će Nadzornom odboru dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku”, stoji u priopćenju iz vlade.

Emanuel Kovačić radi na poziciji direktora Sektora za odnose s vanjskim subjektima INA-e, ranije je bio direktor Odjela pravnih poslova CEMEX-a Hrvatska te zamjenik direktora pravnog odjela u Société Générale – Splitskoj banci, gdje je bio zadužen za poslovanje s pravnim osobama i tržište novca. Prije toga radio je u Bank Austria Croatia. Trenutno je i član izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI