PLENKOVIĆEVI SURADNICI LIKUJU: Opet je očitao bukvicu radikalima s desnice

Foto: Pixsell

U Vladi premijera Andreja Plenkovića ne kriju zadovoljstvo zbog reakcija na ovogodišnje obilježavanje Oluje, a kako tvrde naši izvori bliski premijeru, on je posebno zadovoljan porukama koje su poslane iz Knina.

“Plenkovićeva Vlada u Kninu je napravila veliki iskorak, mi smo Oluju stavili na pravo mjesto, trajno mičući iz javnog prostora njezinu politizaciju i zloupotrebljavanje. One koji su to i sada namjeravali učiniti Plenković je vrlo vješto gurnuo na margine”, tvrdi naš sugovornik blizak šefu HDZ-a te kaže da samo zlobnici mogu misliti da Plenković ima nešto protiv hrvatskih branitelja i Domovinskog rata.

“Plenković je svojim govorom sve rekao, dao je legitimitet vojnoj akciji, ali je priznao žrtve s obje strane, to je za nas u Vladi najveći mogući potez i najveći iskorak”, kaže naš sugovornik te napominje da odsad odnosi sa SDSS-om ovise isključivo o tom novom Vladinu koalicijskom partneru.

“Dolazak Borisa Miloševića u Knin kvalitetna je i vrijedna gesta, mi smo odlučili da Medved ide u Grubore, Plenković u Varivode. Nije to nikakvo izjednačavanje krivnje, već se Plenković i ovim potezima želi maknuti od krajnje desnice, oni nisu ni svjesni da je Plenković, dovodeći Miloševića u Knin, trajno promijenio politiku hrvatskih Srba i prema Oluji i prema Domovinskom ratu. Ovime su se zajedno narugali Vučićevoj politici, a radikalnoj desnici, ljudima u crnim majicama, njima doista na Oluji nije mjesto, oni samo skreću pažnju na sebe”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI