PLENKOVIĆEVI KADROVI IZDOMINIRALI U ŠIBENIKU: Hoće li im to biti dovoljno da povrate županiju?

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) provodi unutarstranačke izbore, a zbog gubitka prevlasti u Šibensko-kninskoj županiji nakon lokalnih izbora, priča se kako Plenković nastoji osvježiti vodstvo i povratiti županiju.

Na novim unutarstranačkim izborima tako su pobjedu odnijeli novi Plenkovićevi favoriti.

Kao protukandidat dosadašnjem čelniku županijske organizacije Nediljku Dujiću, kandidirao se aktualni Šibenski gradonačelnik Željko Burić te pobjedio.

“Ono što je meni iznimno drago je jako dobar odaziv, ne samo u Šibeniku nego u svim ostalim mjestima jer je to pokazalo da kad ljudima date alternativu, kad je demokracija tu ioni žele sudjelovati u izbornim procesima. Ovo je i jedna velika obveza, a naš primarni cilj je vratiti HDZ na vlast u Šibensko-kninskoj županiji”, kazao je Burić, prenosi Šibenski portal.

Na Burićevo prethodno mjesto, ono predsjednika gradske stranačke organizacije kandidirao se Paško Rakić, ujedno i zamjenik gradonačelnika Burića te također pobjedio.



Rakić je sa 716 glasova nasuprot 178 uvjerljivo pobijedio protukandidata Branka Perana, bivšeg šefa policije i ravnatelja uprave za zatvorski sustav.

“Tako uvjerljiva pobjeda daje mi čvrsti legitimitet za vođenje gradske organizacije stranke”, kazao je novi predsjednik šibenskog HDZ-a, uz zahvalu članovima stranke koji su izašli na izbore i dali mu glas.

Već od sutra počinje raditi za dobrobit stranke i društva, dodao je.

“S obzirom da u narednom periodu nema izbornih ciklusa, odmah ćemo se posvetiti reorganizaciji stranke i kadrovskom osvježavanju, uz obilazak terena i formiranje novih politika i projekata”, dodao je Rakić, inače zaposlen kao viši stručni suradnik u gradskoj upravi.

“Nakon Skupštine za Gradski odbor stranke koja će biti održana za oko dva tjedna, moći će se konkretnije izjasniti o planovima i projektima”, zaključio je novi predsjednik šibenskog HDZ-a, piše Šibenik.in.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI