PLENKOVIĆEVA VLADA U BROJKAMA: Neki podaci mogli bi vas iznenaditi

Foto: Pixsell

Vodeći 242. sjednicu premijer Andrej Plenković ovih se dana oprostio sa svojom prošlom vladom, a na toj posljednjoj sjednici prošle Vlade usvojeno je i izvješće o radu od listopada 2016. godine.

U tom je periodu prošla Vlada utvrdila 1078 zakonskih prijedloga, od čega je 342 prijedloga utvrđeno u prvom čitanju. U drugom čitanju usvojeno je njih 387, a po hitnom postupku njih 349. Ono što je dobro poznato široj javnosti jest to da se Plenkovićeva vlada oysjetno izmijenila od prvog do posljednjeg dana budući da je premijer prvotno Vladu složio koalirajući s Mostom. Nakon toga, s Mostovcima se odlučio razići mičući s pozicija četiri ministra.

Potom se Plenković odlučio na neprirodnu, trgovinsku koaliciju s HNS-om, dok su istodobno vladajuću većinu održavali i čuveni Bandićevi žetončići. Od početne postave do posljednjeg dana Plenkovićeve vlade u njoj je ostalo samo šest istih ministara. Ostatak ekipe uglavnom je zamijenjen zbog niza afera kojima je javnost svjedočila, mali dio otišao je na druge dužnosti. Plenkovićevu su prošlu Vladu potresle mnoge velike krize, a sve je počelo s krizom u Agrokoru, nastavilo se kroz krizu s Uljanikom i štrajkom prosvjetara, a krizu su svakako tvorile i sve afere koje su punile medijske stupce.

U zadnjoj godini mandata Plenković se suočio sa koronakrizom, a usred toga uslijedio je i zagrebački potres. Sve u svemu, Plenkovićeva prošla Vlada u brojkama izgleda prilično turbulentno, unatoč tome izborne brojke rezultirale su time da on i dalje nesmetano upravlja državom.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI