PLENKOVIĆEVA ŠTIĆENICA OSRAMOTILA HRVATSKU: Šuica među najslabijim kandidatima!

Robert Anic/PIXSELL

Portal Politico.eu, koji se bavi praćenjem političkih zbivanja u Europskoj uniji objavio je komentar o saslušanjima kandidata za nove povjerenike i potpredsjednike Europske komisije.

Tako su napisali i osvrt  na saslušanje Dubravke Šuice pred Odborom za ustavna pitanja. Svaki pojedini kandidat ocijenjen je ocjenama od jedne do pet zvjezdica. Dubravka Šuica dobila je tek dvije od pet zvjezdica, a lošije su ocijenjeni jedino povjerenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski i povjerenica za unutarnje tržište Sylvie Goulard.

Osvrt Politica na svjedočenje Dubravke Šuice prenosimo u cijelosti:

Bonus: Pokazala je da poznaje publiku kada je francuskom zastupniku Pascalu Durandu zaželjela sretan rođendan nakon što joj je postavio pitanje. Zbog toga je dobila pljesak od Odbora.

Minus: Preopširna zaključna izjava u kojoj je zastupnicima priznala da se zapravo nije fokusirala na većinu tema iz svojeg novog portfolija dok nije nominirana prije nekoliko tjedana.



Ključan citat: Mislim da nečija privatna uvjerenja nisu relevantna za njihov posao. (Kada su je pitali o pogledima o abortusu)

Presuda: Nesigurno predstavljanje, ali dovoljno da dobije potvrdu za mjesto za koje je slabo vjerojatno da će biti ključno u Komisiji. Durand ju je opisao kao ‘sasvim dovoljnu, ali teško inspirativnu’, a i to je rekao nakon što mu je zaželjela sretan rođendan”, opisao je Politico.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI