PLENKOVIĆEVA KORUPCIJSKA MREŽA! Zbog ovoga bi mogao izgubiti izbore

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Vjerodostojno, bio je to na posljednjim parlamentarnim izborima slogan Plenkovićeva HDZ-a, koji u nadolazeću kampanju za parlamentarne izbore ulazi s aferama u koje možda nije izravno involviran, no zato je po ‘zapovjednoj’ odgovornosti jednim djelom u njih ipak upleten. Posljednji skandal koji još uvijek nije do kraja razjašnjen, onaj je u kojega se uplela bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac koja je za sobom povukla kolegicu Njavro, ali i niz drugih dama, s kojima je, ako je vjerovati Uskokovim istražiteljima šurovala uvlačeći se tako u veliku korupcijsku aferu.

Nešto prije Josipe Rimac iz Vlade je ispraćen ministar obrane Damir Krstičević, koji doduše nije odstupio zbog korupcijske afere, no, unatoč tome u javnom prostoru u pitanje se dovodila njegova imovina. Iz svoje je Vlade zbog skandala Plenković ispratio Martinu Dalić, a nedugo nakon toga i Gorana Marića, u Vladi je zato ostao Marko Pavić koji s korupcijom nije imao doticaja, no zato bi se moglo reći da je ovaj dečko stručnjak za sva polja u koja ga se gurne pa je tako s dužnosti ministara rada, nakon propalog pokušaja mirovinske reforme prebačen u Ministarstvo regionalnog razvoja. Kako se tamo razvija, za sada nije poznato, no zna se da je ondje zamijenio svoju uplakanu kolegicu Gabrijelu Žalac, koja je problema imala s nepropisnom vozačkom dozvolom, ali i Mercedesom koji se ukazao u njenom obiteljskom dvorištu, nekretninski problemi morili su i Tomislava Tolušića, a potom i Lovru Kuščevića.

Uz to, valja podsjetiti i na to da vjerodostojni premijer nije imao problema samo sa svojim, odnosno HDZ-ovim kadrovima, suspektna je i trgovinaska koalicija kroz koju je vladao državom, uz potporu Vrdoljakova HNS-a, Milana Bandića, ali i Tomislava Sauche. Na korupciju je šef Vlade na jedan način sam pristao, nastojeći sačuvati vlastitu poziciju, taj pristanak mogao bi platiti na parlamentarnim izborima.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI