PLENKOVIĆEV TATA NAPAO MEDIJE JER NE PIŠU LIJEPO O ANDREJU: Među onima koji mu smetaju je i 7dnevno

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Otac premijera Andreja Plenkovića, Mario Plenković, professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu i komunikolog,objavio je znanstveni rad o medijskom praćenju rada Vlade.

Pritom su izdvojili nekoliko medija koji navodno pokušavaju stvoriti negativnu percepciju Vlade.

Rad je objavljen u časopisu Media, Culture and Public Relations, u kojemu obnaša funkciju glavnog i odgovornog urednika.

U radu su analizirali 40 hrvatskih tiskovina i 296 novinskih sadržaja te zaključuju kako analizirane tiskovine publiciraju 23,55 posto negativnih i pristranih sadržaja o Vladi RH, pozitivno je orijentirano 35,54 posto objavljenih print sadržaja, dok ih je 40,91 posto neutralno intonirano o radu i ugledu Vlade RH.

Problematičan dio Plenkovićevog rada su pojedine vrijednosne tvrdnje nespojive sa znanstvenim radom i koje imaju malo veze s gore navedenim brojkama.



Najviše su pažnje pridali negativnom sadržaju o Vladi, kojeg su izmjerili 23,55 posto u analiziranom periodu. Tvrde da takvim sadržajima “nedostaje ozbiljne logičke argumentacije, većinom su nevjerodostojni, senzacionalistički, populistički, zakulisnih i mističnih izvora informacija”, ali i “opterećeni destabilizacijskim društvenim i stranačkim skupinama”.

U negativnim medijskim sadržajima o Vladi, zaključuju, prednjače Hrvatski tjednik, Novosti, 24 Express (op.a. vjerojatno se radi o 24sata i tjedniku Express), Nacional, 7Dnevno i Lider, koje Plenković i kolege klasificiraju kao “ekstremno iracionalno negativistički print-medijski sadržaj” i zaključuju kako oni ne dovode boljitku građana RH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI