PLENKOVIĆEV PRIJATELJ SVE NAM OTKRIO! Jedan čovjek ključan je za njegov uzlet

Što god o njemu mislili, Andreju Plenkoviću uspjeh je teško osporiti.

U proteklom premijerskom mandatu na vlasti se održao ostavljajući za sobom sve krize, pučeve i pokušaje rušenja. Preživio je prosvjede protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, za sobom je ostavio krizu u Agrokoru i brodogradnji, na površini se održao i kada su jedna za drugom otvarane afere njegovih ministara koje je ispraćao nižući rekorde.

I na unutarstranačkim izborima Plenković je dokazao da je njegov tim pobjednički uvodeći svoje kadrove u vrh HDZ-a.

Isto je učinio i na parlamentarnim izborima na kojima mu je vlast pala u krilo usred borbe s pandemijom korona virusa, u toku koje se otvorila afera Vjetroelektrane koja je za sobom povukla niz isturenih članova vladajuće stranke. ”Plenković je temeljit, sistematičan i strpljiv, on nikada ni u čemu ne istrčava i ne istupa na prvu, njega je nemoguće zateći i dočekati nespremnog jer je svojem poslu iznimno predan, nastoji ostati informiran. On i dan, danas svako jutro prolista sve novine, i portale kako bi bio upućen u sve što se oko njega događa, a osim toga ima jednu neopisivu lidersku crtu, kojom osvaja sve oko sebe. Svi njegovi suradnici slušaju ga bez da trepnu”, otkriva naš sugovornik blizak premijeru.

Dodaje da je on zapravo pravi primjerak Granićeve škole. ”On zaista jest učenik Mate Granića i to najbolji, Granić je imao najvažniju ulogu u njegovoj karijeri. Ako ga malo bolje promotrite primjetiti ćete da ima gotovo sve njegove osobine, osim što je ona liderska kod Plenkovića daleko naglašenija”, navodi nadalje naš sugovornik dodajući da je premijer izrazito sposoban i nametljiv, a takvim ga smatraju i njegovi europski kolege. ”On je sebi zacrtao cilj da zadrži vlast i u tome je cilju ustrajao čak i onda kada mu nije bilo lako. Plenković ne krije nervozu među svojim najbližim suradnicima, ali kad izađe pred novinare u najtežim trenucima on je hladan kao špricer. To je nevjerojatna mogućnost transformacije kakvu rijetki imaju, i upravo ga to odlikuje kao vrhunskog političara”, smatra naš sugovornik koji ne osporava pogreške u Plenkovićevom prethodnom mandatu, no naglašava da mu konkurencija ipak nije bila ni do koljena.



”Oni koji su Plenkovića izazivali jednostavnu mu nisu dorasli, čak bih rekao da mu je intelektualno i u debatama najbolje parirao Miro Kovač, no on je pogrešno procjenio trenutak za kandidaturu na unutarstranačkim izborima”, objašnjava naš sugovornik.

Plenković se inače u HDZ učlanio tek 2011. godine, a to je ujedno i jedna od najvećih zamjerki na njegov račun iz stranačkih redova. Na unutarstranačkim izborima održanima 2016. godine protukandidata nije imao, a od tada do danas prati ga stigma netipičnog HDZ-ovca. ”Pogodio je trenutak, doveo je stranku na vlast i on je sada potpuno spokojan”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI