PLENKOVIĆEV POMALO ČUDAN INTERVJU: Šef HDZ-a otkrio OVO!

Patrik Macek/PIXSELL

"Puno sam duhovitiji nego sto to javnost misli", rekao je Plenković u Davosu, gdje se održava Svjetski gospodarski forum.

U intervjuu za RTL Danas premijer  Andrej Plenković  otkrioje  stranu koju hrvatska javnost još nije upoznala. Progovorio je tako Plenković o kritikama na svoj račun, kako se opušta, koliko i kada stigne igrati košarku te kako podnosi težak i odgovoran posao predsjednika Vlade.

“Puno sam duhovitiji nego sto to javnost misli”, rekao je Plenković u Davosu, gdje se održava Svjetski gospodarski forum.

Prvo se osvrnuo na mogući sastanak sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

“Mi ćemo se sigurno susresti ove godine, ali hoću da taj sastanak bude temeljito pripremljen. Da se prvo uspostave kontakti, da stavimo na stol niz otvorenih pitanja pa da ih u razgovoru pokušamo riješiti. To je cilj ove Vlade, pa i moj osobni cilj. Ne želimo dizati tenzije”, dodao je.

Opisao je i kako je to obnašati dužnost premijera.



“Uzbudljivo je i dinamično biti premijer. Traži puno energije i koncentracije. Broj tema na dnevnom redu svakog dana je raznolik. U kratkom roku morate biti u stanju sintetizirati bitno. Sve je to skupa kao film koji se odvija bez pauze i prestanka”, rekao je, a progovorio je i o tome kako se opušta.

“Malo vremena za opuštanje imam. Otkad sam premijer samo jednom sam igrao košarku, nastojat ću više. U jednoj školi u kvartu igram, na Črnomercu. S obzirom da je supruga doma sa sinom koji ima 2 godine, trudim se doći doma prije nego utone u san, ali rijetko dođem prije 19 ili 20 sati doma”.

Prokomentirao je i kritike na svoj račun.

“Svatko od nas ima svoj stil, ljudi zbog komentara stvaraju sliku koja ne odgovara istini. Moji prijatelji znaju kakav je moj karakter, znaju jesam li duhovit ili nisam, a ja mislim da puno više jesam nego što javnost misli”, naglasio je, a otkrio je i što čita u slobodno vrijeme.

“U zadnje vrijeme čitam Kasparova “Zima dolazi”, a od glazbe ono što čujem na radiju i televiziji, nastojim pratiti trendove”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI