PLENKOVIĆEV PLAN ZA POBJEDU HDZ-a NA IZBORIMA: Uvjeriti građane da je Milanović protiv zajedništva, a Škorinim glasačima ići niz dlaku

Tom Dubravec/Cropix

Premijer Andrej Plenković komentirao je predsjedničku kampanju za drugi krug izbora, u kojem će snage odmjeriti HDZ-ova kandidatkinja i aktualna predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, i SDP-ov kandidat Zoran Milanović, javlja N1televizija.

Plenković kaže kako je HDZ pronašao formulu za osvajanje predsjedničkih izbora. “To je da će hrvatski građani prepoznati postignuća predsjednice, da vide da je njen program konkretan, za razliku od onoga njezina protukandidata koji je nepostojeći. Da vide kako dotiče sve bitne teme hrvatskog društva i da će predsjednica, kao i dosad, nastaviti jačati ugled Hrvatske, brinuti o skladu svih institucija i činiti život zajedno s Vladom kvalitetnijim za sve naše sugrađane”, rekao je Plenković.

Što se tiče glasova koje je u prvom krugu osvojio Miroslav Škoro, Plenković je rekao da ne postoje “nečiji” glasovi na izborima. “Svi su hrvatski birači jednaki, svatko ima svoj glas, razum, procjenu tko je osoba koja treba biti u sljedećih pet godina na dužnosti predsjednice”, rekao je Plenković, dodavši da je prema rezultatu prvog kruga, gdje je Milanovića podržao SDP s 13 drugih stranaka, jasno da će Grabar-Kitarović osvojiti izbore.


“Treba razbistriti maglu, odvojiti netočno od točnoga, sve halucinacije i priče koje se ljudima serviraju kao istina, a to nisu”, rekao je Plenković. “Ja sam predsjednik HDZ-a i iskreno podupirem predsjednicu, kao što bi trebao svaki član HDZ-a. Tu sam na raspolaganju da joj pomognem, ovo je bitka za smjer Hrvatske“, rekao je Plenković, pa komentirao Milanovića. “Imate kandidata koji sad glumata da je za zajedništvo. Pa ne pati hrvatski narod toliko od amnezije da ne vidi o čemu se radi”, kazao je Plenković.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI