PLENKOVIĆEV KUM komentirao odluku Povjerenstva o sukobu interesa

Cropix

Veleposlanik RH u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije, Igor Pokaz komentirao je u ponedjeljak na HRT-u odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a koje je zaključilo da je premijer Andrej Plenković prekršio načelo savjesnog i transparentnog postupanja, a riječ je o njegovu imenovanju na mjesto veleposlanika u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Ja sam svoju diplomatsku karijeru započeo prije 25 godina u Ministarstvu vanjskih poslova, surađujući s kolegama i dobrim prijateljima, među kojima su i neki u vašem studiju. Prošao sam od najnižeg zvanja atašea, pa do toga da sam tri puta bio veleposlanik. Radio sam zanimljive poslove koje mi je bilo čast obavljati za Hrvatsku. Mislim da to dovoljno govori o mojoj karijeri. Ja kao državni službenik radim posao koji volim, najbolje što znam i umijem. Radim ga predano i sa srcem.”, kazao je Pokaz za HRT u emisiji “Otvoreno.”

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je većinom glasova odlučilo da je premijer Andrej Plenković povrijedio načelo savjesnog i transparentnog postupanja, jer je propustio deklarirati svoju kumsku povezanost s Igorom Pokazom, kada ga je predlagao za veleposlanika u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Povjerenstvo je većinom glasova donijelo odluku da je dužnosnik povrijedio načela savjesnog i transparentnog postupanja, a zbog propusta deklariranja kumske povezanosti s Pokazom, kako prema tijelima koje su sudjelovala u njegovom izboru, tako i prema javnosti u trenutku kada je taj podatak postao javan”, izvijestila je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković o zaključku nakon rasprave.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI