PLENKOVIĆA NAPUŠTA NAJBLIŽA SURADNICA: Tena Mišetić odlazi u kabinet i tim Ursule von der Leyen?

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Jedna od najbližih suradnica premijera Andreja PlenkovićaTena Mišetić, na osobni zahtjev je razriješena dužnosti na zatvorenom dijelu sjednice Vlade održane u srijedu.

Kako se doznaje, odlazi na novi posao u Europskoj komisiji gdje će raditi u kabinetu i timu predsjednice Komisije Ursule von der Leyen.

Za Tenu Mišetić se govori kako je vrlo bliska s Plenkovićem uz kojeg je radila gotovo šest godina na mjestu zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade. Bila je i predstojnica njegovog Ureda kao šefa HDZ-a.

Tena Mišetić rođena je 1988. u Splitu, završila je privatnu Zagrebačku školu ekonomije i managementa (ZŠEM) do razine magisterija (2013.) u sklopu MBA programa “Human Resource Management”.

Nakon toga stekla je certifikat od NYU School of Professional Studies (SPS) za “Human Capital Management” (2014.) i dva certifikata od Harvard Kennedy School za “Digitizing Public Services” (2018.) i “Women Leading Change” (2021.).



Njezin otac je Ivan Mišetić, bivši direktor zrakoplovne tvrtke Croatia Airlinesa.

U Europski parlament Tena Mišetić je dospjela kao stažist u studenom 2014. gdje je boravila osam mjeseci. Nakon toga je promaknuta u asistenta na pet mjeseci sve do kolovoza 2016. Funkciju asistentice Andreja Plenkovića preuzela je još 2015. godine dok je obnašao funkciju zastupnika u Europskom parlamentu. Službeno, od kolovoza 2016. nalazi se u Banskim dvorima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI