PLENKOVIĆ ŽESTOKO IZ BRUXELLESA: Izjavu Ane Brnabić nazvao smiješnom! ‘Milanović je neznalica ili samo ljubomoran’

Foto: Cropix

Premijer Andrej Plenković sastao se s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u Bruxellesu u sklopu dvodnevnog sastanka Europskog vijeća.

Plenković je u izjavi za medije komentirao i jučerašnje izjave  srpske premijerke da je Hrvatska etnički najčišča zemlja Europe:

“Hrvatska poštuje prava nacionalnih manjina. Potpredsjednica Vlade je Anja Šimpraga, bio je Boris Milošević, prisutstvo svih predstavnika manjina kontinuirano u različitim segmentima vlasti govori kakva je naša politika. Politika rješavanja otvorenih pitanja, politika istine, politika procesuiranja ratnih zločina, politika pronalaska nestalih. Teze o tome da je Hrvatska etnički čista su smiješne. Da jesmo niti bi oni bili u Saboru niti bi sudjelovali u vlasti. Naša politika je politika uključivanja, tolerancije i pomirdbe, ali prije svega putem istine. Bez istine teško da možemo ići naprijed nakon velikosrpske Miloševićeve agresije na Hrvatsku”, kaže premijer.

Ponovio je da treba biti na pravoj strani povijesti što se tiče invazije na Ukrajinu.

“Mi vodimo politiku u interesu Hrvatske i pravde. Ne vodimo politiku koja bi trebala ići na ruku agresora, odnosno Rusije. Ako je on vodi, to je velika šteta i sramota za Hrvatsku”, govori Plenković.



Milanović kaže da sankcije protiv Rusije ne funkcioniraju.

“Nije točno. Rusija zahvaljujući svojim energentima financira svoju agresiju na Ukrajinu. Sve se to događa zato što netko ima novac za rat, a taj novac dolazi od energenata. To je pitanje morala. Trebamo biti na pravoj strani povijesti, na pravoj strani morala. Ja to jesam, vlada to jest. A je li to čovjek kojeg ste spomenili u pitanju, neka se zapita. Čovjek ili ne zna ništa, ili je ljubomoran, ili govori bez ikakvih argumenata, ili da bi zasjenio neki skup.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI