PLENKOVIĆ ZAHVALIO SVIMA NA POTPORI HRVATSKOJ: ‘Ovo je realizacija strateških ciljeva, višegodišnjih napora Hrvatske da ostvari ciljeve dublje integracije’

Screenshot/N1

Hrvatska Vlada u četvrtak održava svoju redovnu sjednicu.

Na dnevnom su redu izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti (EU) i Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju (EU), prijedlog zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama te prijedlog zakona o dodatnom porezu na dobit (EU).

Na početku je premijer Andrej Plenković održao uvodni govor te zahvalio svima na podršci ulaska Hrvatske u šengenski prostor.

“Hrvatska je dobila još jednu potporu EU-a da ćemo od 1. siječnja 2023. postati članica šengenskog područja. To znači da smo mi unutar 420 milijuna ljudi zemalja članica šengenskog prostora koji imaju slobodu kretanja”, istaknuo je.

Dodao je kako smatra da je ovo “veliki uspjeh”.



“Ovo je realizacija strateških ciljeva, Vladinog programa, višegodišnjih napora Hrvatske da ostvari ciljeve dublje integracije”, naglasio je premijer.

Podsjetio je da se 80 posto hrvatske robne razmjene odnosi na zemlje s područja šengenskog prostora, a 75 posto turista koji dolaze u našu zemlju, također dolaze iz tih zemalja.

Zahvalio je i slovenskoj vladi na podršci ulaska Hrvatske u Šengen.

“Mislim da možemo biti ponosni na sve ono što smo zajednički u ovom pogledu učinili”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na druge sastanke i razgovore te posebice izdvojio razgovor s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI