PLENKOVIĆ UDARA NIKAD JAČE, ZVONIT ĆE DO PANTOVČAKA! ‘Milanović se počeo nenormalno ponašati otkad se jedna stvar dogodila’

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Nakon što je Vlada održala redovitu sjednicu, a svoje obraćanje javnosti završio predsjednik Republike Zoran Milanović, pred novinarima se ukazao premijer Andrej Plenković.

“Obećavamo manje, a izvršavamo više”, kazao je Plenković podsjetivši na ono što je ranije danas govorio na Vladi oko MMF-ove procjene gospodarskog rasta. “Pustit ćemo u javno savjetovanje Strategiju digitalizacije”, najavio je i dodao da vlada nastavlja reformu pravosuđa.

Novinari su ga odmah pitali o Milanoviću, odnosno o temi ZTC-a i ministru Banožiću koje je predsjednik nazvao “dronovima kamikazama”.

“Nisam znao sigurno”, kratko je poručio pa nastavio: “Milanović od početka mandata, otkad mu je uhićen prijatelj Kovačević počeo nenormalno ponašati. Sjećate se toga, to je bilo u rujnu 2020. godine. Za one koji ne znaju, Dragan Kovačević i Zoran Milanović su bliski prijatelji.

Kovačević zove Milanovića dva dana nakon potresa u bužu, dolje u Slavonsku. Pazite sad ovo, to sam nedavno doznao – a Milanović tamo vuče Hranja, načelnika Glavnog stožera. To je ekipa koja će medijima i hrvatskoj javnosti tumačiti nama da smo kvinsliška vlada, korumpirana vlada. To je sad pjesmica koju ta sprega – Milanović, Kovačević, Mostovci kao njihovi mališani, stalno ponavljaju.””Milanović od početka mandata, a naročito otkako mu je uhićen prijatelj Kovačević, počeo se nenormalno ponašati”, kazao je.

Kovačević zove Milanovića dva dana nakon potresa u bužu, dolje u Slavonsku. Pazite sad ovo, to sam nedavno doznao – a Milanović tamo vuče Hranja, načelnika Glavnog stožera. To je ekipa koja će medijima i hrvatskoj javnosti tumačiti nama da smo kvinsliška vlada, korumpirana vlada. To je sad pjesmica koju ta sprega – Milanović, Kovačević, Mostovci kao njihovi mališani, stalno ponavljaju.”

“Otkad je počeo rat u Ukrajini, Milanović za sve Putinove izjave ima razumijevanja.” Novinari su ga pitali za vezu Milanovića i Kovačevića a on je pozvao medije da to ispitaju.

“Vi zovete kredibilne goste s otprilike kraljevskim tretmanom u dnevnicima.”

Plenkovićeva vlada je postavila Dragana Kovačevića da vodi Janaf. “Ne vidim kakve veze ima aktualna afera u Ini, o nezakonitoj trgovini plina i pljački Ine koju je otkrio Ured za sprečavanje pranja novca Ministarstva financija, a ne policija, USKOK, DORH. Otkrio ju je Ured ministarstva u vladi kojoj sam ja premijer. To govori da je naša vlada privržena borbi protiv korupcije. Ponavljam tisuću puta, borba protiv korupcije nema imena, prezimena, uvida u tajne izvide, utjecaja na šeficu Uskoka, policiju.”

“Ne znači da korupcije ako nema postupanja. Korupcija se rješava da tijela postupaju, a tko je omogućio da tijela postupaju bez upliva. Jeste li se zapitali to?”, pitao je premijer novinare.

Pitali su ga još jednom za ZTC, ruske trgovce vojnom opremom i Banožića. “Nikakve informacije o tome nismo imali. Kako da mi znamo tko dolazi kome na sastanak u neku firmu. Što mislite da vlada ima ekran na kojoj blinkaju točnice ‘evo, dolazi na sastanak’. Mislite li da SOA prati sve ljude, telefone i mejlove u Hrvatskoj? Pa, što je vama, ljudi. Nije ovo Big Brother.”

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI