Plenković u Vukovaru: ‘Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje, i pripadnici HOS-a su branili Hrvatsku’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Vukovaru na 32. obljetnici stradavanja toga grada. Došao je, kako je rekao, s porukama o jedinstvu i iskazivanju poštovanja gradu.

“Vukovar je itekako propatio u Domovinskom ratu, koji je mirno reintegriran u siječnju 1998. Otada se razvija, ulaže se u Vukovar i svaka vlada, a naša posebno, učinila je maksimalne napore kad je riječ o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, zdravstvo i školstvo. Naša je zadaća da maksimalno vodimo računa o Vukovaru, a posebno o hrvatskim braniteljima i da iskažemo poštovanje žrtvama velikosrpske agresije koja je svoje najgore izdanje dobila 1991. godine” rekao je premijer.

Nakon toga se osvrnuo na HOS.

‘Vukovar ne smije biti mjesto podjele’

“Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje, i pripadnici HOS-a su branili Hrvatsku, rekli smo to nebrojeno puta. Najvažnije je da Vukovar ne smije biti mjesto podjele”, istaknuo je.



Isto tako, komentirao je i odluku SDSS-a da se ne pojave u Vukovaru.

“Oni su svoju odluku donijeli. Predstavnici SDSS-a su više puta bili u Koloni”, naglasio je.

Cijela Hrvatska prisjeća se toga dana: 32. godišnjica vukovarske tragedije

Dodao je da ne vidi što se promijenilo otada do danas.

Dotaknuo se i vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave za kojeg je rekao da se pozdravio na dolasku.

“Ta komunikacija, kad je riječ o meni ili vladajućoj stranci, je uvijek u mom madnatu dobronamjerna, pristojna i kulturna, a ako nas netko vrijeđa i napada, onda odgovaramo”, zaključio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI