PLENKOVIĆ U VELIKOJ FORMI: Oporba i predsjednik dobili svoje i jako je ljut! ‘Zgrožen sam izjavama Milanovića, i začuđene ekipe u Saboru’

Foto: Damir Krajac/CROPIX

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održava se sjednica Vlade. Na početku je premijer Andrej Plenković održao uvodnu riječ.

Vlada je na telefonskoj sjednici ograničila cijene naftnih derivata, podsjetio je na početku Plenković.

Spomenuo je i izvješće o radu Vlade u Saboru, kazavši da je koincidiralo sa šestom godišnjicom njegove Vlade.

Dodao je da je Vlada pokrenula važne inicijative, od kojih je istaknuo osiguravanje obroka za svu djecu u osnovnim školama. “Nijedno dijete neće ostati gladno”, rekao je Plenković.

Plenković je ponovio i odluku da se ide na povećanje minimalne plaće, koja će bruto iznositi 700 eura.Odlaskom oporbe iz Sabora tijekom njegova predstavljanja poslali su poruku o sebi, rekao je Plenković.

Govorio je i o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, odnosno da su poslali poruku Vrhovnoj Radi. “Zato ćemo davati snažnu podršku i dalje. Pritom smo zadovoljni što će prvi parlamentarni sastanak Krimske platforme biti održan upravo ovdje u NSK-u, na kojemu će biti predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, Stefan Čuk, Nancy Pelosi… To Hrvatsku pozicionira gdje smo u kontekstu kršenja ljudskih prava”, kazao je Plenković.

Volio bih da se hrvatska javnost prisjeti da hrvatska država odlukama Vlade vojno podržava Ukrajinu već mjesecima. Ako je to netko od ovih sabotera i proruskih političara u Hrvatskoj zaboravio, volio bih da to osvijesti. Drugo, treba malo pojasniti o čemu se radi. EU je u procesu osnivanja misije pomoći Ukrajini. Ministar Grlić Radman je s još 20 drugih ministara izrazio spremnost da sudjeluje u obuci ukrajinskih vojnika. Uz RH još je 12 zemalja izrazilo spremnost da ta obuka bude na njihovu teritoriju, rekao je Plenković.

“Radi hrvatske javnosti izražavam zgroženost reakcijama predsjednika Republike, a još više njegovih trabanata po Saboru, koji iskazuju svoje proruske stavove. Ovdje se ne radi ni o kakvom ulasku Hrvatske u ratu, ni o kakvom dolasku rata u Hrvatsku, radi se o politici Hrvatske u okviru širih aktivnosti kroz misiju pomoći treniranja instruktora”, rekao je Plenković.

“Ja jučer govorim u Radi, dronovi kamikaze padaju po Kijevu, a ovdje se začuđena ekipa koja nije bila spremna dignuti ruku za deklaraciju o Ukrajini prije 24. veljače nego tek kasnije i danas iščuđava. To su činjenice. I zato je važno da Hrvatska, baš Hrvatska, koja bolje nego itko razumije što se događa u Ukrajini, bude na pravoj strani. Vlada će uvijek biti na pravoj strani i povijesti i prava i morala”,  kazao je premijer Plenković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI