PLENKOVIĆ U OKUČANIMA: ‘Pred Hrvatskom se nalaze brojni izazovi, a i sada će se pokazati nezamjenjiva uloga države’

Screenshot/N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je predsjedao 13. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Okučanima. Rekao je kako se pred Hrvatskom nalaze brojni izazovi, a ključna riječ oko koje bi se svi trebali okupiti je upornost i zajedništvo.

Kako je istaknuo, Vlada i u sljedećim godinama želi omogućiti realizaciju ciljeva iz Nacionalne razvojne strategije i NPOO-a te želi da razvoj za poljoprivrednike svih pet slavonskih županija bude optimalan, objavio je N1.

“Zadovoljan sam da ovakva struktura postoji, uvijek su nam korisni savjeti zastupnika, župana, predstavnika komora…”, naglasio je.

Odgovarajući na novinarska pitanja o usklađivanju plaća zbog inflacije, Plenković je rekao kako su “imali sadržajnu raspravu na GSV-u”.

“Raspravljali smo o energetskoj krizi, o tome da Vlada nastavi pomagati kućanstvima i gospodarstvu, ta tema nije bila posebno elaborirana. Mi imamo nikad manje zaposlenih”, rekao je premijer.



Naglasio je da će i sada, kao što su to učinili u puno kriza, pokazati nazamjenjivu ulogu države.

Podsjetio je da je osobno zaustavio glasanje u Saboru o Zakonu o cestama.

“Bit će vremena za to. Mi radimo stalno”, naglasio je.

Na pitanje o oduzimanju ovlasti predsjedniku, odgovorio je kako je ideja ministra da se riješe neke nejasnoće koje bi olakšale odnos s predsjednikom.

“Tema je precizirati odredbe koje nisu jasne, nisu bile ni u njegovo vrijeme pa su i oni imali probleme s tadašnjom predsjednicom”, kaže premijer na ponovna pitanja o oduzimanju ovlasti predsjedniku.

“To je stara tema”, rekao je Plenković.

Što se tiče sukoba s Mostom oko izmjena propisa o provođenju referenduma, odgovorio je kako bi “se bolje reguliralo pitanje referenduma, potrebno je izmijeniti Ustav, Ustavni zakon i Zakon o referendumu, i to da bi se postigao smisao”.

Osvrnuo se na odluku da ipak obiteljski liječnici ne oduzimaju pacijentima vozačke dozvole, ako su u stanju ili imaju bolest koja bi mogla utjecati na sposobnost vožnje te napomenuo kako je to “lijep primjer dijaloga i pronalaska rješenja”.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI