PLENKOVIĆ U NJEGA POLAŽE SVE NADE! On mu čuva leđa: U borbi s koronom pokazao se boljim od Beroša

Goran Mehkek / CROPIX

Na prošlim parlamentarnim izborima, održanima 2016. godina šesta izborna jedinica bila je prilično izazovna, no, unatoč tome ondje se povela mrtva trka među dvama tradicionalnim političkim konkurentima.

HDZ je s tim izbora izašao sa 35,08 posto glasova, SDP-ovoj Narodnoj koaliciji pripalo je 34,55 posto glasova, dok je Most dobio 9,27 posto potpore.

No, da na nadolazećim parlamentarnim izborima, u ovoj jedinici HDZ-ovci ipak računaju na nešto konkretniji rezultat, potvrđuje i to što se ondje kao nositelj liste pojavljuje ministar policije Davor Božinović.

”On je Plenkovićev najpouzdaniji kadar, u politici se ostvario, a kroz djelovanje u Stožeru politički osnažio. Do pandemije koronavirusa on u HDZ-u, pa ni u javnosti nije uživao neke pretjerane simpatije, međutim, s koronom se situacija okrenula. I sada kada kriza eskalira čini se da njome Božinović upravlja staloženije i postojanije od Beroša, to je čovjek koji Plenkoviću čuva leđa i vjerujemo da će preferencijalno dobro proći u svojoj jedinici”, navodi naš sugovornik iz vladajuće stranke.

Preferencijalno će se s Božinovićem za naklonost birača u ovoj jedinici boriti i HDZ-ov Miro Kovač. Plenković je svojega rivala poslao u ovu nezahvalnu, i neizvjesnu jedinicu, no unatoč tome u vladajućim redovima ne odustaju od teze da su tim činom pokazali širinu. HDZ-u bez obzira na Božinovićev osvježeni rejting u ovoj jedinici neće biti lako. SDP je ovdje nositeljem liste imenovao svojeg iskusnog veterana i političkog tajnika Davorka Vidovića, koji u sisačkom kraju uživa veliki ugled.



Osim toga, tu je i mostov Nikola Grmoja, koji je u javnosti percipiran kao jedna od najprepoznatljivijih karika svoje stranke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI