Plenković u Koprivnici komentirao novonastalu situaciju i otkrio ide li u samoizolaciju: ‘Tu je priči kraj’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na HDZ-ovom obilasku II. izborne jedinice u Koprivnici, tehnički premijer Plenković i HDZ-ovci komentiraju ćnovonastalu situaciju oko koronavirusa i izbora koji su pred vratima.

“Želim Goranu da se brzo oporavi. Situacija je identična, sve skupa, druženje s tenisačima trajalo je 2 do 3 minute i stvar je nakon konzultacija s epidemiolozima jasna”, rekao je Plenković i potvrdio da neće ići u samoizolaciju.

“Razlika je što je bit. Možemo razumijeti da je kampanja, želju SDP-a i krajnjih desnih opcija da idem u izolaciju. No, od tih njihovih teza i ono što je činjenično točno, jedno je biti dane zajedno kao tenisači, a drugo je biti 2, 3 minute u pozdravljanju. Tu je priči kraj”, jasan je Plenković.

Premijer smatra da je sve spremno za novi val koronavirusa te da nema razloga za brigu.

“Razgovarali smo o očekivanjima i dalje ćemo kao Vlada brinuti o zaštiti građana. Zdravstveni sustav je spreman, imamo iskustvo i svu moguiću zaštitu. Većina oboljelih ima blage oblike bolesti, mali je broj hospitaliziran, nema nikoga na respiratorima”, rekao je Plenković.



Na dodatne upite novinara o tome zašto ne ide u samoizolaciju, šef HDZ-a ponovio je da je tako odlučio u dogovoru sa strukom.

“Ja nisam neki “uradi sam”, imam običaj konzultirati stručnjake. Zato imamo znanstveni savjet, u ovom trenutku ne vidim razlog za to”, rekao je te dodao da ne želi komentirati zaražene SDP-ovce.

“Ne znam o kome se radi, ni kakvoj vrsti kontakta se radi, to se treba pitati njih”, rekao je Andrej Plenković.

Podsjećamo, direktor turnira Adria Tour u Zadru i trener prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, pozitivan je na koronavirus objavio je na svom Inastagram profilu.

Ivanišević se nalazi u samoizolaciji. Nema nikakvih simptoma i dobro se osjeća.

Pronašli smo fotografiju na kojoj se premijer Andrej Plenković fotografirao prvi do Ivaniševića, a bivši tenisač drži ruke na leđima. Bit će zanimljivo vidjeti je li bilo bliskog kontakta između premijera i Ivaniševića…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI